Tips för flyttstädning i Göteborg

När man ska flytta till ett nytt hem är det vanligt att man måste göra en flyttstädning. Det är inte alltid lätt att veta vad som måste göras och vilka som kan hjälpa. Det finns ett antal företag som erbjuder flyttstädning i Göteborg. De kan hjälpa till med att göra alla de nödvändiga förberedelser som krävs för att man ska kunna lämna lägenheten snygg och fräsch.

Varför anlita firma för flyttstäd i Göteborg?

Flyttstädning är ett viktigt steg när man ska flytta till ett nytt hem. Det är också en stor uppgift som kräver detaljerad rengöring och städning av alla rum och ytor i ditt gamla hem. När du bestämmer dig för att anlita ett professionellt flyttföretag för att hjälpa dig med flyttstäd i Göteborg, kommer du att drabbas av ett antal fördelar. Professionella företag kommer att kunna tillhandahålla ett kvalitativt och effektivt arbete som uppfyller de högt ställda kraven på städning. Professionella kommer också att kunna se till att alla ytor är grundligt rengjorda och täckta. De kan också ge råd om hur man ska undvika att få fläckar och andra problem tillbaka efter att städningen har slutförts.

Olika typer av flyttstädning

Flyttstädning kan delas in i tre olika kategorier baserat på graden av städning som behövs. En grundlig städning omfattar allmän städning, fönsterputsning, städning av golv, borttagning av damm och damm, polering av möbler och andra ytor, strykning av tröjor och handdukar, samt diskning av diskmaskin och diskhoar. En medelstark städning inkluderar alla grundläggande städuppgifter, samt borttagning av fläckar och uttorkning av våta ytor. Den tredje typen av städning, den kompletta städningen, kräver att alla ytor ska rengöras och fånga upp alla smuts och damm. Denna typ av städning är oftast lämplig för att förbereda lägenheten för nya hyresgäster. Professionella flyttfirmor har rutiner för att säkerställa att alla städuppgifter utförs skickligt och effektivt.

Vad kostar flyttstädning i Göteborg?

Priset för flyttstädning i Göteborg kan variera beroende på en rad faktorer, såsom storleken på bostaden, graden av smutsighet, och vilka tjänster som ingår i städningen. Generellt sett kan du förvänta dig att betala någonstans mellan 1 500 kr och 5 000 kr för en vanlig flyttstädning i Göteborg.

Det är alltid bäst att kontakta städföretag eller flyttfirma i Göteborg, för att få prisuppgifter och jämföra offerter för att hitta det bästa erbjudandet. Vissa städföretag kan också erbjuda paketpriser eller rabatter beroende på hur många rum som behöver städas eller om du väljer att boka flera tjänster samtidigt.

Utför själv & spar pengar

Att flytta är inte bara stressigt, det kan också vara dyrt. Att utföra flyttstädning själv kan vara ett sätt att spara pengar och tid. Det finns ett antal bra tips som kan hjälpa dig att få jobbet gjort utan att behöva anlita ett företag. Börja med att skaffa ett hum om alla de steg som behövs, gör en checklista över de olika rummen eller ytorna som måste städas.

Stora ytor

Börja med de större områdena; fönster, golv, golvlistor, möbler och vitvaror. Försök att ta bort alla eventuella märken efter klistermärken, tavlor och skruvar. Fönster kan städas med glasrengöring, golv med träolja och möbler med lämplig möbelvårdsprodukt. Golvlistor kan städas med en fuktig trasa och vitvaror med milt diskmedel. För att undvika skador bör man alltid använda lämplig produkt och följa anvisningar.

Små detaljer

När det större är klart, gå igenom de små detaljerna: torka bort alla fingeravtryck på handtag och knoppar, olja upp trämöbler, lister och räcken, rengöra kök och badrum. Glöm inte att torka av alla kontakter och uttag, samt öppna fönster för att lufta ut lägenheten.

Köp material

Köp in det material som behövs för att utföra jobbet, såsom mikrofiberdukar, rengöringsmedel, olja, tvätt- och torkmedel, fuktigtork och dammsugare. Kom ihåg att använd rengöringsprodukter som är anpassade för de olika ytorna.

Tidsplanering

Planera in tid i förväg för att få allt gjort innan flytten. Fördela uppgifterna så att du har tid att göra allt ordentligt.

Var försiktig

Glöm inte att vara försiktig när du städar, särskilt när det gäller elektrisk utrustning. Följ alltid instruktionerna, och skölj aldrig rent en elektrisk apparat med vatten. Försök att inte skrapa på väggar eller golv för att undvika skador.

Slutstädning

Slutligen, gör en slutstädning och kontrollera att alla ytor är fria från damm och smuts. Gör ett sista gången runt och kontrollera att du inte har missat något. När du är helt säker på att alla steg är genomförda är det bara att lämna lägenheten.