Flyttstädning för kontor i Stockholm

När det kommer till flyttstädning för kontor i Stockholm är valet av tjänsteleverantör av största vikt. En flytt kan vara en stressande tid för varje företag, och att säkerställa att lokalerna lämnas i ett fläckfritt skick är avgörande både för intrycket som lämnas bakom och för att uppfylla eventuella avtalsvillkor. I denna artikel kommer vi att presentera en noggrant utvald lista över de bästa företagen för flyttstädning för företag i Stockholm. Dessa företag har valts ut baserat på deras rykte, kundomdömen, kvalitet på tjänster och deras förmåga att erbjuda anpassade lösningar som passar just ditt företags behov.

Topp 3 – flyttstädning för företag i Stockholm

Julias Städservice

Julias Städservice erbjuder en välkänd flyttstädning för kontor i Stockholm. De har över 10 års erfarenhet av flyttstädning av kontorslokaler. De följer Mäklarsamfundets städrekommendationer och erbjuder en komplett tjänst som inkluderar fönsterputsning och en tre dagars nöjd kund-garanti. Inga dolda avgifter tillkommer, och priset inkluderar allt städmaterial. De har över 99% nöjda kunder.

Fördelar

 • Följer mäklarsamfundets rekommendationer
 • Inga dolda avgifter
 • Omfattande checklistor
 • Nöjd kund-garanti

Hemsida

Julias Städservice hemsida

SOL Facility Services

SOL Facility Services erbjuder en omfattande flyttstädning för företag i Stockholm. De är en flexibel och erfaren städpartner som hanterar projekt av alla storlekar, och deras tjänster är anpassade för både små och stora företagslokaler. Med användning av en detaljerad checklista säkerställer deras duktiga lokalvårdare att varje del av städningen utförs grundligt och att ingenting missas.

Fördelar

 • Hög kundnöjdhet
 • Billiga men håller hög kvalitet
 • Välkänt företag
 • Samla tjänster, få bonus

Hemsida

Sol.se

Totalrent AB

Totalrent AB erbjuder omfattande flyttstädningstjänster i Stockholm, inriktade på företag och kontorsmiljöer. Med sin erfarenhet och professionella personal garanterar de 100% kundnöjdhet. De utför en total genomgång av kontoret, vilket inkluderar rengöring av alla ytor både in- och utvändigt samt fönsterputs. Deras flyttstädning genomförs alltid enligt en checklista, som kan anpassas efter kundens önskemål.

Fördelar

 • Lätta att få kontakt med
 • Håller en bra prisnivå
 • Bra kommunikation
 • Effektiv & trevlig personal

Hemsida

Totaltrent.se

Vad ingår i en flyttstädning för kontor?

Flyttstädning för kontor omfattar en grundlig rengöring av hela kontorsutrymmet för att säkerställa att det är i bästa möjliga skick för nästa hyresgäst eller för återlämnande till fastighetsägaren. Här är några av de viktigaste momenten som ingår i en standard flyttstädning för kontor:

 • Rengöring av golvytor: Dammsugning och våttorkning av alla golv. Detta inkluderar även svåråtkomliga områden som under möbler och bakom utrustning.
 • Dammtorkning och rengöring av ytor: Dammtorkning av alla horisontella ytor inklusive skrivbord, hyllor, fönsterbrädor och andra möbler. Rengöring och desinfektion av kontorsutrustning såsom tangentbord och telefoner kan också ingå.
 • Fönsterputsning: Rengöring av fönster in- och utvändigt, inklusive karmar och fönsterbänkar.
 • Rengöring av kök och pentry: Inkluderar rengöring av vitvaror, skåp (in- och utsida), diskbänk, och ytor.
 • Toalett och badrumsrengöring: Grundlig rengöring och desinfektion av toaletter, handfat, speglar och eventuella duschutrymmen.
 • Städning av ventilationsgaller och luftintag: Dammsugning och rengöring av ventilationsgaller för att säkerställa god luftkvalitet.
 • Borttagning av fläckar och märken: På väggar, dörrar och ljusomkopplare.
 • Slutlig genomgång: För att säkerställa att inga områden har missats och att allt är rent och snyggt.

Det exakta innehållet i en flyttstädning kan variera beroende på företagets policy och kundens specifika behov. Det är alltid rekommenderat att diskutera detaljerna i tjänsten med städföretaget för att säkerställa att alla nödvändiga områden täcks.

Vanliga frågor och svar

Vad ingår i en standard flyttstädning för kontor?

En standard flyttstädning för kontor inkluderar dammsugning och våttorkning av golv, dammtorkning av ytor, fönsterputsning, rengöring av kök och pentry, grundlig rengöring av toaletter och badrum, samt borttagning av fläckar på väggar och dörrar. Varje städföretag kan ha sin egen lista över inkluderade tjänster, så det är bra att kontrollera specifikt med dem.

Hur lång tid tar en flyttstädning vanligtvis?

Tidsåtgången för en flyttstädning beror på kontorets storlek och skick. En genomsnittlig flyttstädning kan ta allt från några timmar till en hel dag.

Behöver jag stå för städmaterial?

De flesta professionella städföretag tar med sig all nödvändig utrustning och rengöringsmedel. Det är dock viktigt att bekräfta detta vid bokning.

Hur hanteras känslig information under städningen?

Städföretag är vanligtvis bundna av sekretessavtal. Det är ändå rekommenderat att säkra känslig information och dokument innan städningen.

Kan flyttstädning anpassas efter specifika behov?

Ja, många städföretag erbjuder anpassade lösningar. Det är viktigt att diskutera specifika behov och önskemål med städföretaget i förväg.

Är det möjligt att boka med kort varsel?

Det beror på företaget, men många städföretag kan hantera bokningar med kort varsel. Det är dock alltid bäst att boka i god tid för att säkerställa tillgänglighet.

Vad händer om jag inte är nöjd?

De flesta professionella städföretag erbjuder någon form av nöjd-kund-garanti. Om du inte är nöjd bör du kontakta företaget snarast för att diskutera eventuella åtgärder.

Behöver jag vara närvarande?

Det är inte nödvändigt att vara närvarande, men det kan vara bra att vara tillgänglig för att svara på frågor eller för att genomgå arbetet efteråt. Utse gärna en person som är med under dagen och är lite ”spindeln i nätet”.

Saker att tänka över när du ska välja städfirma

Kolla upp företagets omdömen

Innan du bestämmer dig, undersök företagets anseende. Det är viktigt att läsa tidigare kunders feedback för att få en uppfattning om företagets pålitlighet och arbetskvalitet. Kolla exempelvis in företaget på jämförelsesajten Reco.se.

Dubbelkolla städfirmans erfarenhet

Välj ett företag som har gedigen erfarenhet av kontorsstädning. Detta är en viktig faktor för att säkerställa hög servicenivå. Fråga gärna företaget i fråga under offertprocessen.

Försäkringsskydd

Kontrollera att städföretaget har lämplig ansvarsförsäkring för att skydda mot eventuella skador. Kolla även om de erbjuder någon form av kvalitetsgaranti. Vad är då en ansvarsförsäkring? Det går Företagarförbundet in närmare på.

Miljötänk

Om ditt företag prioriterar miljövänlighet, välj en leverantör som använder gröna städprodukter.

Flexibilitet

Säkerställ att städföretaget kan erbjuda flexibla tider som passar ditt företags behov och minimerar störningar.

Pris

Be om en detaljerad offert och jämför priser med andra företag för att se till att du får ett bra värde för pengarna.

Effektiv kommunikation

Ett företag som är lätt att kommunicera med och som snabbt svarar på dina frågor är viktigt för en god kundupplevelse.

Personalens kompetens

Skriver företaget att de gjort bakgrundskontroller på sin personal och erbjuder de kontinuerlig utbildning för att upprätthålla höga städningsstandarder.

Begär referenser

Fråga efter och kontrollera referenser från andra företag som har använt företagets tjänster för att bedöma deras trovärdighet och effektivitet.

Städ och flytt av kontor på samma dag

Att hantera både städning och flytt av ett kontor på samma dag kan vara en utmanande uppgift, men med noggrann planering och samordning är det möjligt att göra processen smidig och effektiv. Här är några aspekter att överväga:

Planering och koordinering


Tidsplanering

Bestäm en realistisk tidsplan. Se till att det finns tillräckligt med tid för både flytt och städning utan att stressa.

Koordinera flytt- och städ

Samordna flytt- och städföretagens schema (eller välj ett företag som erbjuder båda tjänsterna) så att de inte kolliderar.

Prioritera uppgifter

Bestäm vilka delar av kontoret som ska flyttas och städas först. Detta hjälper till att organisera processen effektivt.

Under flyttdagen


Spindeln i nätet

Ha någon ansvarig på plats som kan övervaka och koordinera både flytten och städningen. Detta säkerställer att allt går enligt plan och att eventuella problem hanteras snabbt.

Håll koll på det viktigaste

Se till att all viktig utrustning och dokument är säkert förpackade och märkta. Detta minskar risken för skador eller förlust under flytten.

Effektiv flytt

Arbeta med flyttföretaget för att säkerställa en snabb och effektiv flyttprocess, vilket ger städföretaget tillräckligt med tid att genomföra sitt arbete.

Efter flytten


Städningen

När flyttföretaget är klart bör städföretaget påbörja sitt arbete. En effektiv och grundlig städning är nödvändig för att lämna det gamla kontoret i bästa möjliga skick.

Slutbesiktning

Gör en slutbesiktning av det gamla kontoret efter städningen för att säkerställa att allt är i enlighet med avtalet.

Kommunikation

Håll kontinuerlig kontakt med både flytt- och städföretagen under dagen för att hantera eventuella problem eller förändringar i planen.

Genom att följa dessa steg kan du effektivt hantera utmaningarna med att flytta och städa ett kontor på samma dag. Det kräver noggrann planering och koordination, men med rätt förberedelser kan processen bli smidig och problemfri.

Vi har även satt ihop en guide för dig som vill se de bästa företagen för privat flyttstädning i Stocholm.