Flyttstädning Stockholm

När det är dags att flytta är en av de mest avgörande uppgifterna att se till att den gamla bostaden lämnas ren och prydlig. I denna artikel kommer vi att lista de bästa företagen för flyttstädning i Stockholm, baserat på kundrecensioner, tjänsternas kvalitet, prisvärdhet, kommunikation och pålitlighet. Vårt mål är att ge dig en omfattande guide som gör det enklare för dig att välja det företag som bäst passar dina behov och säkerställer en smidig övergång till din nya bostad.

RentHusStockholm

RentHusStockholm erbjuder en flyttstädning i Stockholm som har väldigt gott rykte. Den täcker alla behov, oavsett vilken typ av bostad du ska flytta mellan. De följer Mäklarsamfundets rekommendationer och de har över 10 års erfarenhet inom området. De inkluderar alla städmaterial och fönsterputsning i priset, tar inte ut dolda avgifter och erbjuder en nöjd kund-garanti i 3 dagar. Dessutom innehar de ansvarsförsäkring och F-skattsedel, vilket gör det möjligt för dig att använda RUT-avdrag

Fördelar

 • Följer Mäklarsamfundets rekommendationer
 • 3 dagars nöjd-kund-garanti
 • Omfattande checklistor
 • F-skattsedel (utnyttja RUT)

Hemsida

RentHusStockholm.se

Grön Städning

Grön Städning har 4 år i rad blivit rekommenderade av jämförelsesajten Reco. Deras tjänster inkluderar en nöjd kund-garanti och de använder klimatsmarta, miljömärkta städmetoder och material. Företaget följer Mäklarsamfundets riktlinjer för flyttstädning och garanterar att bostaden blir skinande ren. Om du är missnöjd med något åtgärdar de problemet utan extra kostnad. De erbjuder både löpande timpris och fasta priser, och du kan använda ditt RUT-avdrag.

Fördelar

 • Ett miljövänligt alternativ
 • Rekommenderat av Reco
 • Städar i Stockholm med omnejd
 • De står för allt städmaterial

Hemsida

GrönStädning.se

Actus Flytt & Express

Actus Flytt erbjuder anpassad flyttstädning i Stockholm och omnejd för både privatpersoner och företag. De tillämpar en nöjd-kund-garanti, vilket innebär att arbetet ska godkännas av kunden för full belåtenhet. Priset för deras flyttstädning bestäms av faktorer som ytan som ska städas, tid och plats för städningen, grad av nedsmutsning och materialkostnader. Tidigare kunder gillar den tydliga kommunikationen och lovordar det effektiva städupplägget.

Fördelar

 • Möjlighet till RUT-avdrag
 • Nöjd-kund-garanti
 • Erbjuder även flytthjälp
 • Många tjänster ingår

Hemsida

Actusflytt.se

Vilka tjänster bruka ingå?

Flyttstädning i Stockholm kan vara en utmaning och det är viktigt att veta exakt vilka tjänster som brukar ingå för att säkerställa en grundlig och effektiv städning. En standard flyttstädning innefattar vanligtvis djuprengöring av hela bostaden, inklusive kök, badrum, vardagsrum, sovrum, fönster, golv, och ytor. Detta inkluderar uppgifter som fönsterputsning, avkalkning av badrumsutrustning, rengöring av köksskåp in- och utvändigt, samt dammtorkning och våttorkning av alla ytor.

Checklista för flyttstäd i Stockholm

Här följer en checklista över de tjänster som brukar ingå i ett flyttstäd i Stockholm.

 • Fönsterputsning: Rengöring av alla fönster, inklusive karmar och fönsterbrädor.
 • Köksstädning: Grundlig rengöring av köksskåp, både in- och utvändigt, diskbänk, spis, ugn, och andra köksapparater. Även rengöring av väggar och golv.
 • Badrumstädning: Rengöring av toalett, dusch/badkar, handfat, samt kakel och klinker. Avkalkning av sanitetsporslin kan också ingå.
 • Dammsugning och våttorkning av golv: Alla golv dammsugs och våttorkas, inklusive under möbler och på svåråtkomliga ställen.
 • Dammtorkning av ytor: Dammtorkning av alla ytor, inklusive hyllor, skåp, lister, dörrar, och fönsterbrädor.
 • Rengöring av balkong/uteplats: Många företag erbjuder rengöring av balkong eller uteplats, men se till att stämma av detta med företaget innan de kommer till dig. Detsamma gäller om du har ett förråd som du vill att de städar.
 • Rengöring av väggar och tak: Avtorkning eller rengöring av väggar och tak där det behövs.
 • Rengöring av skåp och garderober: In- och utvändig rengöring av alla skåp och garderober.
 • Avkalkning och rengöring av kranar: Inklusive rengöring av avlopp.

Det är viktigt att notera att exakta tjänster kan variera mellan olika företag, så det är alltid bra att dubbelkolla med det specifika företaget vad som ingår i deras flyttstädning. Dessutom kan vissa företag erbjuda tilläggstjänster efter önskemål.

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Tiden det tar för en flyttstädning beror på bostadens storlek och skick. I genomsnitt tar det mellan 3 till 8 timmar, men det varierar som sagt beroende på om du har en mindre lägenhet eller anlitar flyttstäd för ett hus. Vissa företag kan arbeta snabbare om de skickar flera städare på samma gång.

Behöver jag vara närvarande under städningen?

Det är inte nödvändigt att vara närvarande under själva städningen, men många föredrar att vara där när städarna anländer för att gå igenom specifika instruktioner eller behov.

Vad händer om jag inte är nöjd med städningen?

De flesta seriösa städföretag erbjuder någon form av nöjd-kund-garanti. Om du inte är nöjd med städningen bör du kontakta företaget så snart som möjligt för att diskutera situationen. De flesta företag kommer att åtgärda eventuella problem utan extra kostnad.

Kan jag boka flyttstädning i sista minuten?

Ja, många städföretag erbjuder möjligheten till sista minuten-bokningar, men tillgängligheten kan vara begränsad, särskilt under högsäsong. Det är alltid bäst att boka så tidigt som möjligt för att säkerställa att du får den tid och dag du önskar.

Behöver jag tillhandahålla städutrustning?

Nej, de flesta professionella städföretag kommer med sin egen utrustning och rengöringsmedel. Detta bör dock dubbelkollas vid bokningen.

Hur bokar jag en flyttstädning?

Du kan boka en flyttstädning genom att kontakta ett städföretag direkt, antingen via deras hemsida, telefon eller e-post. Det är bra att ge så mycket information som möjligt om bostaden och dina specifika behov vid bokningen.

Dessa frågor och svar bör ge en bra översikt av vad man kan förvänta sig när man anlitar ett företag för flyttstädning i Stockholm. Det är alltid bra att göra en ordentlig research och läsa recensioner innan man väljer ett städföretag.

Bör jag begära in offerter från flera företag?

Ja, genom att få in flera offerter kan du jämföra priser mellan olika företag. Detta hjälper dig att förstå marknadspriset för flyttstädning i ditt område och säkerställer att du inte betalar överpris. Olika företag kan erbjuda olika nivåer av service.

Genom att begära offerter får du en tydligare bild av vad varje företag inkluderar i sin flyttstädning. Detta kan variera avsevärt och är viktigt för att se till att alla dina behov täcks.

Kan jag avboka eller ändra min bokning?

De flesta städföretag tillåter avbokning eller ändring av bokning, men det kan finnas en tidsgräns för när detta måste göras. Det är viktigt att kolla företagets policy för avbokning och ändringar innan du bokar.

Hur ska jag förbereda min bostad?

Se till att din bostad är så tömd och fri från personliga tillhörigheter som möjligt. Det underlättar städarbetet och säkerställer att inget blir missat.

Är det möjligt att anpassa flyttstädningen?

Ja, de flesta städföretag är flexibla och kan anpassa sin städtjänst efter dina specifika behov. Det är viktigt att kommunicera dina önskemål i förväg så att företaget kan planera och ge en korrekt offert. Det kans vara så att du vill ta hand om vissa tjänster (som vanligtvis ingår i flyttstädningen) och då kan du få ett lägre pris än om städföretaget skulle ta hand om hela städningen.

Passa på att använda RUT-avdraget

RUT-avdraget ger privatpersoner rätt till skattereduktion för kostnader för hushållsnära tjänster, inklusive städning. Detta innebär att du som kund endast betalar en del av kostnaden för tjänsten, medan staten står för resten upp till ett visst belopp.

När du anlitar ett företag för flyttstädning kan du utnyttja RUT-avdraget för arbetskostnaden. Det betyder att du kan få en skattereduktion på 50% av arbetskostnaden. Materialkostnader och resekostnader är vanligtvis inte inkluderade i RUT-avdraget.

För att vara berättigad till RUT-avdraget måste du vara skattskyldig i Sverige och ha betalat tillräckligt med skatt för att kunna dra av kostnaden. Det finns även ett maxbelopp per person och år för hur mycket man kan dra av.

Det är viktigt att se till att det städföretag du väljer är godkänt för F-skatt och registrerat för RUT-tjänster. Du kan inhämta företagsinformation om ett företag och se om de har F-skatt i Skatteverkets Hämta företagsinformation-tjänst. Detta säkerställer att de hanterar RUT-avdraget korrekt och följer gällande regler och bestämmelser.

Ja, det finns ett årligt maxbelopp för hur mycket du kan dra av med RUT. Detta belopp kan ändras över tid, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad med de senaste reglerna från Skatteverket. År 2023 var summan 75 000 kr.

Läs mer om RUT-avdraget i Skatteverkets guide Så fungerar RUT-avdraget.

Att tänka på innan du väljer städfirma

Omdömen


Kolla in recensioner och kundomdömen online. Ett företag med många positiva recensioner är oftast ett tecken på pålitlighet och hög servicekvalitet. Det kan vara värt att fråga vänner och familj om de har några rekommendationer.

Erfarenhet


Se till att företaget har god erfarenhet av flyttstädning. Ett företag som har varit i branschen en längre tid har ofta utvecklat effektiva metoder och rutiner.

Jämför priser och offerter


Begär en detaljerad offert där det klart framgår vad som ingår i tjänsten. Var försiktig med företag som erbjuder misstänkt låga priser – det kan innebära lägre kvalitet.

Försäkring och garantier


Kontrollera att företaget har en ansvarsförsäkring som skyddar mot eventuella skador som kan uppstå under städningen. Många företag erbjuder också en nöjd-kund-garanti, vilket innebär att de återvänder och rättar till eventuella brister utan extra kostnad.

Certifieringar och standarder


Kontrollera om företaget följer branschstandarder och har relevanta certifieringar. Detta kan vara ett tecken på professionalism och engagemang för kvalitet. Kolla också in jämförelsesajter som Reco.se där du kan skriva in företagets namn och se tidigare kundomdömen.